Penne met asperges en ham
Penne met asperges en ham

Penne met asperges en ham

Aspergetijd? Pastatijd! Deze variant met ham is ook nog eens zó gemaakt.

25 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

verse witte asperges

200 g

geroosterde achterham

100 g

Parmigiano Reggiano

400 g

penne

20 g

ongezouten roomboter

125 ml

verse slagroom

125 ml

crème fraîche

Aspergetijd? Pastatijd! Deze variant met ham is ook nog eens zó gemaakt.

Aan de slag

1

Schil de asperges, snijd ca. 3 cm. van de onderkant af. Snijd de asperges in drieën, houd de kopjes apart. Kook in een pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 a 6 min. net gaar, voeg de kopjes na ca. 2 min. toe en kook mee.

2

Snijd intussen de ham in reepjes. Schaaf de kaas met een kaasschaaf in dunne flinters. Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Kook in een pan met ruim water en zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar,

3

Smelt intussen de boter in een ruime pan. Bak de stukjes ham zachtjes voor ca. 1 min. Schep de asperges er voorzichtig door en warm 1 min. mee. Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en warm de sas ca. 30. sec goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de penne af en schep de saus erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas. Serveer direct.