Kabeljauwhaasje met wilde spinazie

voorgerecht
4 personen
3
110
Advertentie
Ingrediënten
- 12 cherrytomaten
- 3 el olijfolie
- grof zeezout
- 1 pot visfond (380 ml)
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g wilde spinazie
- 300 g kabeljauwhaasje op huid (in 4 stukken)
- ½ bakje Hollandse garnalen (a 100 g)
- olijfolie extra vierge
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 20 cm), ovenschaal (20 x 30 cm), staafmixer, portioneerring (7 cm Ø)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.
- Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.
- Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.
- Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.
- Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.
Tip:
Naam deelnemer: Hans Been.

Vis en vlees bakken
instructievideo
- 00:58 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 6 g
- vet 35 g