Bitterkoekjes-amarettopudding
720 kcal
25 min. bereiden, 3 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 zak
200 ml
500 ml
10 blaadjes
100 g
2 bekers
2 zakjes
100 g
50 g
Dit heb je nodig
puddingvorm (inhoud 1,5 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 12 - Kerstféést!
Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet apart. Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes. Houd op laag vuur 15 min. tegen de kook aan.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit en doe met de suiker in de warme melk. Roer tot alles is opgelost en haal van het vuur.
Roer de slagroom erdoor en laat 30 min. afkoelen. Meng de in amaretto geweekte bitterkoekjes erdoor en schenk in de pudding-vorm. Laat in 2½ uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een bord.
Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het espressopoeder, de chocolade en boter toe. Roer tot een gladde saus. Schenk vlak voor serveren over de pudding.
Bitterkoekjes-amarettopudding

nagerecht
8 personen
720 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet apart. Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes. Houd op laag vuur 15 min. tegen de kook aan.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit en doe met de suiker in de warme melk. Roer tot alles is opgelost en haal van het vuur.
Roer de slagroom erdoor en laat 30 min. afkoelen. Meng de in amaretto geweekte bitterkoekjes erdoor en schenk in de pudding-vorm. Laat in 2½ uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een bord.
Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het espressopoeder, de chocolade en boter toe. Roer tot een gladde saus. Schenk vlak voor serveren over de pudding.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 zak bitterkoekjes
200 ml amaretto
500 ml volle melk
10 blaadjes gelatine wit
100 g suiker
2 bekers slagroom
2 zakjes espresso
100 g chocolade
50 g boter
Dit heb je nodig
puddingvorm (inhoud 1,5 liter)




