Snijd 2 plakjes van de komkommer en halveer ze. Snijd de rest van de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Snijd de rode peper in reepjes. Meng de komkommer, rode peper, het basilicum en beide soorten garnalen. Houd 4 grote cocktailgarnalen achter voor garnering.
Klop een dressing van de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Breng op smaak met limoensap. Schep om met het komkommermengsel en verdeel over de glazen. Rijg de halve plakjes komkommer met de achtergehouden cocktailgarnalen aan de prikkers en steek in de glazen.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Garnalencocktail met rode peper en komkommer

voorgerecht
4 personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 2 plakjes van de komkommer en halveer ze. Snijd de rest van de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Snijd de rode peper in reepjes. Meng de komkommer, rode peper, het basilicum en beide soorten garnalen. Houd 4 grote cocktailgarnalen achter voor garnering.
Klop een dressing van de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Breng op smaak met limoensap. Schep om met het komkommermengsel en verdeel over de glazen. Rijg de halve plakjes komkommer met de achtergehouden cocktailgarnalen aan de prikkers en steek in de glazen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
1 rode peper
½ bakje basilicum
1 bakje cocktailgarnalen
1 bakje roze garnalen
1 el Japanse sojasaus
1 tl oestersaus
1 el sesamolie
1 limoen
Dit heb je nodig
satéstokjes, longdrinkglazen