Heldere garnalensoep met spinazie en gember

55 kcal

20 min. bereiden

3.2/5

(51)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.5 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 1 stengel citroengras

    citroengras

  • 125 gram roze garnalen

    roze garnalen

  • 75 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 2 eetlepel Japanse sojasaus

    Japanse sojasaus

  • 1 eetlepel gembersiroop

    gembersiroop

TisVis - TisVis

Aan de slag

  1. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Halveer de peper in de lengte en verwijder voor minder pit eventueel de zaadjes. Leg de stengel citroengras en de halve pepers in de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur ca. 10 min. trekken.

  2. Verwijder de stengel citroengras en de halve pepers. Bewaar de bouillon eventueel tot gebruik.

  3. Verdeel de garnalen en de spinazie over 4 soepkommen of borden.

  4. Breng de bouillon aan de kook en roer de sojasaus en de gembersiroop erdoor. Schep de bouillon in de kommen en garneer eventueel met ringetjes rode peper. Lekker met kroepoek.

Wat vond je van dit recept?

Heldere garnalensoep met spinazie en gember

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig