Courgettesalade met pijnboompitten en krenten

185 kcal

25 min. bereiden

3.7/5

(63)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 courgettes

    courgettes

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 3 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 2 eetlepels witte-wijnazijn

    witte-wijnazijn

  • 1 eetlepel fijne suiker

    fijne suiker

  • 20 gram krenten

    krenten

  • 0.5 theelepel kaneelpoeder

    kaneelpoeder

  • 0 zout

    zout

  • 2 eetlepels pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 1 takje dille

    dille

  • 0 versgemalen peper

    versgemalen peper

Aan de slag

  1. Uiteinden van courgettes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1/2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui ca. 3 minuten fruiten. Courgetteplakken toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, suiker, krenten en kaneel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gerecht nog ca.8 minuten zachtjes koken tot vocht bijna verdampt is.Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Salade in schaal laten afkoelen en liefst enige uren laten intrekken. Vlak voor serveren dille erboven fijn knippen en met pijnboompitten erdoor scheppen.

Wat vond je van dit recept?

Courgettesalade met pijnboompitten en krenten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig