Courgettesalade met pijnboompitten en krenten
Courgettesalade met pijnboompitten en krenten

Courgettesalade met pijnboompitten en krenten

25 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

1

rode ui

3 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

2 eetlepels

witte-wijnazijn

1 eetlepel

fijne suiker

20 g

krenten

½ theelepel

kaneelpoeder

zout

2 eetlepels

pijnboompitten

1 takje

dille

versgemalen peper

Aan de slag

Uiteinden van courgettes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1/2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui ca. 3 minuten fruiten. Courgetteplakken toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, suiker, krenten en kaneel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gerecht nog ca.8 minuten zachtjes koken tot vocht bijna verdampt is.Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Salade in schaal laten afkoelen en liefst enige uren laten intrekken. Vlak voor serveren dille erboven fijn knippen en met pijnboompitten erdoor scheppen.