Ingrediënten
1 persoon
100 g
gekookte bieten
1 volle el
witte kaasblokjes in kruidenolie
½ el
balsamicoazijn
½ zak
aardappelgolfjes
½
rode ui
2 el
knoflooksaus
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Bieten schoonmaken en in blokjes snijden. 1 el kruidenolie van kaasblokjes en balsamicoazijn door elkaar roeren. Bietblokjes bestrooien met zout. Balsamicomengsel erover schenken. Ca. 5 minuten laten intrekken. Aardappeltjes in weinig water met zout in 5 à 8 minuten gaar koken. Afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Intussen ui pellen en in smalle ringen snijden. Op midden van bord bedje van uiringen maken. Bietblokjes erover verdelen. Kaasblokjes over bietblokjes verdelen. Knoflooksaus door aardappeltjes scheppen en bij salade serveren.
Salade van bietjes met koude knoflookaardappeltjes

hoofdgerecht
1 personen
415 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bieten schoonmaken en in blokjes snijden. 1 el kruidenolie van kaasblokjes en balsamicoazijn door elkaar roeren. Bietblokjes bestrooien met zout. Balsamicomengsel erover schenken. Ca. 5 minuten laten intrekken. Aardappeltjes in weinig water met zout in 5 à 8 minuten gaar koken. Afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Intussen ui pellen en in smalle ringen snijden. Op midden van bord bedje van uiringen maken. Bietblokjes erover verdelen. Kaasblokjes over bietblokjes verdelen. Knoflooksaus door aardappeltjes scheppen en bij salade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)100 g gekookte bieten
1 volle el witte kaasblokjes in kruidenolie
½ el balsamicoazijn
½ zak aardappelgolfjes
½ rode ui
2 el knoflooksaus
Dit heb je nodig
keukenpapier