Cran­ber­ry­bol­len met pe­can­no­ten

(15) waardeer
hollands gebak 25 stuks
3 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de cranberry's met 3 el stroop in een kom. Meng de noten met 1 el bloem. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist in een schaaltje, doe de resterende stroop erbij. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Zo vermindert u de kans op klontjes in het beslag. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei, de kaneel en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. Schep de cranberry's met aanhangend vocht en de noten luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  2. Verhit de olie in een ruime pan of in een frituurpan tot 180 °C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen of test de temperatuur aan de hand van een stukje brood. Laat een stukje brood in de olie vallen. Gaat het direct bruisen, dan is de olie op temperatuur. Zakt het stukje brood naar de bodem, dan is de olie nog niet heet genoeg. Wordt het stukje brood meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Als u een middelgrote pan gebruikt, bak dan niet meer dan 4 oliebollen tegelijk anders kan de pan overstromen. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als u de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. U gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.