Exotische aardbeiencoupe met champagne
Exotische aardbeiencoupe met champagne

Exotische aardbeiencoupe met champagne

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

aardbeien

1

limoen

1 stengel

verse sereh (citroengras)

1 cm

verse gemberwortel

½

vanillestokje

30 g

suiker

2 eetlepels

sinaasappellikeur (slijter)

4

bolletjes sorbetijs

4 dl

koude champagne of mousserende witte wijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.

2

Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.