Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone
Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

20 min. bereiden
1 uur wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

aardbeien

4 takjes

munt

4 eetlepels

sinaasappellikeur (slijter)

2

limoenen

1 bakje

mascarpone

1 dl

volle yoghurt

1 eetlepel

basterdsuiker

Aan de slag

1

Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. Muntblaadjes fijnsnijden. In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen. Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen. Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen. Garneren met rest van limoenrasp.