Aardbeien in rode-wijnsiroop
Aardbeien in rode-wijnsiroop

Aardbeien in rode-wijnsiroop

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

6 porties

½

sinaasappel

2 dl

volle rode wijn

60 g

basterdsuiker

12

mooie aardbeien van gelijke grootte

1 eetlepel

balsamicoazijn

3 blaadjes

verse munt

Aan de slag

1

Sinaasappel schoonboenen en helft van schil (zonder wit) heel dun afsnijden. In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen. Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.

2

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden. Aardbeien op lepels leggen. Lepels in twee cirkels op groot bord leggen. Wijnsiroop zonodig opnieuw verwarmen. Sinaasappelschil verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken. Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken. Munt in fijne reepjes boven aardbeien knippen.