Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.
Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.
Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.
- algemeenKindertip: Vervang de prosecco door appelsap.
Gerelateerde recepten
Aardbeien in wijn

nagerecht
8 personen
240 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.
Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.
Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.
algemeen:Kindertip: Vervang de prosecco door appelsap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
200 g kristalsuiker
½ fles mousserende witte wijn
2 bakken aardbeien
1 beker slagroom
1 el poedersuiker
1 bakje munt