Ingrediënten
8 personen
500 g
aardbeien
½ bakje
verse munt
2 el
poedersuiker
100 ml
dessertwijn
Aan de slag
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Aardbeien in dessertwijn

nagerecht
8 personen
20 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)500 g aardbeien
½ bakje verse munt
2 el poedersuiker
100 ml dessertwijn