Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schelp
Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schelp

Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schelp

15 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

aardbeien

2 eetlepels

kersenlikeur (slijter)

2 eetlepels

citroensap

2 theelepels

citroenrasp

1 pakje

verse roomkaas

25 g

suiker

1 bekertje

slagroom

4

bladerdeegschelpen

poedersuiker uit strooibus

4 takjes

munt

Aan de slag

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Grote exemplaren halveren. In kom likeur, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp en aardbeien door elkaar scheppen. Roomkaas met suiker, rest van citroensap en -rasp fijnprakken. Slagroom erdoor mengen en met mixer roomkaasmengsel stijfkloppen. Deegschelpen vullen met roomkaasmengsel. Aardbeien hoog over vulling verdelen. Beetje marinadevocht van aardbeien erover sprenkelen. Bestrooien met poedersuiker en garneren met munt.