Flammkuchen

Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!

545 kcal

20 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur wachten

3.5/5

(332)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller


2012 nr. 01 - De nieuwe winterkeuken

Aan de slag

  1. Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.

  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.

  3. Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

  • bewaartipJe kunt de flammkuchen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. in een voorverwarmde oven op 210 °C. Deze hartige koek is ook koud lekker.

Wat vond je van dit recept?

Flammkuchen

Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig