Pittige gebakken garnalen
Pittige gebakken garnalen

Pittige gebakken garnalen

13 min. bereiden
20 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 bakjes

cocktailgarnalen

3 tenen

knoflook

¼ zakje

verse koriander

3 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

chilipoeder

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

½ theelepel

gemberpoeder

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

1

Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.

2

In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.