bewaar
Pittige gebakken garnalen
Pittige gebakken garnalen
bewaar

Pittige gebakken garnalen

13 min. bereiden
20 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 bakjes

cocktailgarnalen

3 tenen

knoflook

½ zakje

verse koriander

3 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

chilipoeder

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

½ theelepel

gemberpoeder

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

1

Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.

2

In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.

Pittige gebakken garnalen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig