bewaar
Druiven in karamel met roomyoghurt
Druiven in karamel met roomyoghurt
bewaar

Druiven in karamel met roomyoghurt

20 min. bereiden
1 uur wachten
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pitloze druiven

1

sinaasappel

75 g

suiker

1 mespunt

gemalen kardemom

2 eetlepels

schenkstroop

2 bakjes

Griekse yoghurt

2 eetlepels

zure room

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.

2

Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Druiven in karamel met roomyoghurt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig