Ingrediënten
4 personen
300 g
pitloze druiven
1
sinaasappel
75 g
suiker
1 mespunt
gemalen kardemom
2 eetlepels
schenkstroop
2 bakjes
Griekse yoghurt
2 eetlepels
zure room
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Druiven in karamel met roomyoghurt

nagerecht
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g pitloze druiven
1 sinaasappel
75 g suiker
1 mespunt gemalen kardemom
2 eetlepels schenkstroop
2 bakjes Griekse yoghurt
2 eetlepels zure room
Dit heb je nodig
keukenpapier