Vegetarische gehaktschotel

495 kcal

25 min. bereiden, 30 min. wachten

3.2/5

(116)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg aardappelen

    aardappelen

  • 50 gram boter

    boter

  • 1 ui

    ui

  • 250 gram winterpeen

    winterpeen

  • 1 bakje champignons

    champignons

  • 2 schaaltjes fijngehakt

    fijngehakt

  • 2 eetlepel bloem

    bloem

  • 1 pak gezeefde tomaten

    gezeefde tomaten

Dit heb je nodig

  • pureestamper, quichevorm (Ø 26 cm)


2012 nr. 02 - Rijst & noedels

2012 week 07-11 - 2012 week 07-11

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Bak de peen en champignons 3 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak nog 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er beetje bij beetje de passata bij en roer tot een dikke, gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ingevette quichevorm.

  2. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep op het gehaktmengsel. Strijk glad en verdeel de rest van de boter er in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.

Wat vond je van dit recept?

Vegetarische gehaktschotel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig