In­di­a­se beig­nets

(38) waardeer
indiaas hoofdgerecht 4 personen
4 38

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de aardappel en winterpeen afzonderlijk fijn in de keukenmachine. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Dep de groenten droog met keukenpapier en doe in 3 aparte kommen.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met 3 tl zout, de komijn en het kerrie- en paprikapoeder in een kom. Klop 200 ml water en het ei er met een garde door tot een glad beslag. Verdeel over de kommen. Meng de groenten erdoor.
  3. Verhit ondertussen de olie in een ruime wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Schep met 2 lepels telkens 7 hoopjes beslag in de hete olie en frituur 4 min. Herhaal met het aardappel- en peenbeslag. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met gegrilde kipfilet.
video

Fri­tu­ren

instructievideo - 01:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.