Crema Catalana
Crema Catalana

Crema Catalana

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

30 min. bereiden
1 uur wachten
111waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

300 g

kristalsuiker

6

eierdooier

2 el

maizena

2 tl

kaneel

¾ liter

volle melk

Dit heb je nodig

  • vuurvaste schaaltjes

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

Aan de slag

1

Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.

2

Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.

3

Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.

4

Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.