Crema Catalana
Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.
Ingrediënten
6 personen
1
citroen
300 g
kristalsuiker
6
eierdooier
2 el
maizena
2 tl
kaneel
750 ml
volle melk
Dit heb je nodig
vuurvaste schaaltjes
Aan de slag
Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.
Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.
Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.
Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.
Crema Catalana
Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

nagerecht
6 personen
360 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.
Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.
Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.
Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 citroen
300 g kristalsuiker
6 eierdooier
2 el maizena
2 tl kaneel
750 ml volle melk
Dit heb je nodig
vuurvaste schaaltjes