Mexicaanse visschotel met salsa
Mexicaanse visschotel met salsa

Mexicaanse visschotel met salsa

50 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

trostomaten

1

gele paprika

1

groene paprika

3

bosuitjes

½ zakje

verse koriander

1 blikje

rode kidneybonen

600 g

kabeljauwfilet

1

limoen

zout

(versgemalen) peper

1 eetlepel

hot peppersauce

1 eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Witte deel van bosuitjes snipperen, groen in smalle ringen snijden. Koriander fijnknippen. Kidneybonen in vergiet onder stromend water afspoelen. Vis droogdeppen met keukenpapier. Limoen onder stromend water schoonspoelen en halveren. Sap van halve limoen over vis druppelen. Rest limoen in 4 plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Tomaat, paprika, bosui, kidneybonen en helft van koriander over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Bestrooien met zout en peper. Hot pepersauce erover druppelen. Vis op groentemengsel leggen en plakjes limoen op vis leggen. Schaal met aluminiumfolie afdekken. Vis in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden. Uit oven bestrooien met rest van koriander. Lekker met rijst en maïs.