Antipasti
Antipasti

Antipasti

25 min. bereiden
30 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

cherrytomaatjes

1 bakje

mozzarella piccolo

1 bakje

pestodressing

1

voorgebakken focaccia of ciabatta

100 g

Parmaham

100 g

mortadella (vleeswaren)

1 bakje

sardinesfilets met olijven

1 pot

artisjokharten antipasti

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halveren). Aan cocktailprikkers elk 1 tomaatje en 1 bolletje mozzarella steken. Spiesjes naast elkaar in kommetje zetten. Pestodressing erover scheppen en ca. 30 minuten laten staan.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Focaccia of ciabatta in 5 à 7 minuten knapperig bruin bakken. Sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op bord leggen. Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast leggen.