Salade van serranoham en granaatappel
Het enige wat je voor deze kleurrijke salade hoeft te doen, is alle prachtige ingrediënten bij elkaar voegen.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 medium handsinaasappels
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 tl vloeibare honing
- 1 mespunt cayennepeper
- 2½ el (olijf)olie
- 200 g serranoham
- 80 g slamelange landkers
- 100 g verse granaatappelpitjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaas appelsap en klop tot een dressing.
- Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het limoenrasp.
variatietip:
Slamelange landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de slamelange landkers ook vervangen door slamelange rode biet.
variatietip:
Fan van een andere ham? Je kunt ook prima parma-, coburgerham, Schwarzwalder schinken of een andere rauwe ham gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.000 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Salade van serranoham en granaatappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van serranoham en granaatappel
- 2 medium handsinaasappels
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.
Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje.
- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.
- 1 tl vloeibare honing
- 1 mespunt cayennepeper
- 2½ el (olijf)olie
Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaasappelsap en klop tot een dressing.
- 200 g serranoham
- 80 g slamelange landkers
- 100 g verse granaatappelpitjes
Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.
Bestrooi met het limoenrasp.
variatietip:
Slamelange landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de slamelange landkers ook vervangen door slamelange rode biet.
variatietip:
Fan van een andere ham? Je kunt ook prima parma-, coburgerham, Schwarzwalder schinken of een andere rauwe ham gebruiken.