Exotisch fruitsorbetijs

85 kcal

20 min. bereiden, 3 uur wachten

3.7/5

(23)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 fles sinaasappel-aardbeisap

    sinaasappel-aardbeisap

  • 2 eetlepels suiker

    suiker

  • 1.5 eetlepel Passoa (slijter)

    Passoa (slijter)

  • 0.5 papaja

    papaja

  • 2 passievruchten

    passievruchten

  • 1 carambola

    carambola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • uitsteekring doorsnede ca. 5 cm


Aan de slag

  1. In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.

  2. IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.

Wat vond je van dit recept?

Exotisch fruitsorbetijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig