Exotisch fruitsorbetijs

85 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 3 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.

  2. IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.

Exotisch fruitsorbetijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig