- Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper. 
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven. 
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven

12 personen
130 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
- Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper. 
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
300 g pitloze druiven
75 ml witte port
1 takje rozemarijn
½ eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel gembersiroop
100 g gorgonzola
1 eetlepel creme fraiche
0 versgemalen peper
1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci)
Dit heb je nodig
- keukenpapier