Limoenkipsaté met olijvenmayonaise

470 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.

  2. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper.

  3. Rijg de kip aan de satéprikkers of de spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en limoenpartjes.

  • Vlees grillen op de barbecue

    Instructievideo - 02:53 min.

Limoenkipsaté met olijvenmayonaise

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig