Gegrilde mais met feta
Gegrilde mais met feta

Gegrilde mais met feta

De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.

15 min. bereiden
pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 porties

4

maiskolven

2 el

zonnebloemolie

1 tl

gerookte-paprikapoeder

10 g

verse koriander

1

verse groene jalapeñopeper

1

limoen

100 ml

Zaanse mayonaise

75 g

feta

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • grillpan

De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.

Aan de slag

1

Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.

2

Snijd ondertussen de koriander fijn. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.

3

Verkruimel de feta. Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.