bewaar
Gegrilde mais
Gegrilde mais
bewaar

Gegrilde mais

Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.

20 min. bereiden
pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 porties

4

maiskolven

150 g

feta

2

limoenen

100 ml

mayonaise

2 tl

chilipoeder

½ tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.

Aan de slag

1

Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2

Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.

3

Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.

bereidingstipJe kunt de maiskolven ook heel goed op de barbecue grillen.

achtergrondinfoDe queso fresco in dit gerecht hebben we vervangen door feta, die in smaak en textuur het meest in de buurt komt.