Maïs op de bbq
Maïs op de bbq
bewaar
bewaar

Maïs op de bbq

30 min. bereiden
licht pittig
38waarderingen

Aan de slag

1

Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Smelt boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.

2

Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter. Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.

3

Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.

serveertipLekker als gerecht op zich, maar ook bij vegetarische spiesen, vegetarische en gewone burgers.
algemeenMaïs, daar maakt zelfs de meest verstokte vleesbarbecuer een plaatsje op zijn grill voor vrij. En gelijk heeft hij; het is een van de lekkerste bijgerechten voor de barbecue. Maïskolven kunnen op allerhande manieren worden bereid. Zoals in dit recept, in folie. De maïs neemt dan helemaal de smaak van de boter op. En dit is nog maar een van de talloze mogelijkheden. Bijna alle soorten kruidenboter (zie recepten ah.nl/recepten; Het barbecue boek) zijn lekker.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maïs op de bbq

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig