Gegrilde mais met tomaatjes
Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 maiskolven
- 500 g cherrytomaten
- 1 zoete ui
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 100 g roomkaas naturel
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
Keukenspullen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
- Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.
variatietip:
Deze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 140 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gegrilde mais met tomaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde mais met tomaatjes
- 4 maiskolven
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout.
- 500 g cherrytomaten
- 1 zoete ui
- 1 el rodewijnazijn
- 2 el traditionele olijfolie
Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en olie. Voeg peper en eventueel zout toe.
- 1 el traditionele olijfolie
Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
- 100 g roomkaas naturel
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue.
Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.
variatietip:
Deze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.