Chilimais met witte kaasblokjes

Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!

360 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.

  3. Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.

  • bereidingstipHeb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook grillen in een grillpan.
  • Maiskolven grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:31 min.

Chilimais met witte kaasblokjes

Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig