Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes
Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

50 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 el

olijfolie

1 tl

milde paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 tl

gemalen koriander (ketoembar)

1 blik

gepelde tomaten

1 blik

kikkererwten

200 g

witte kaasblokjes

Aan de slag

Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasblokjes laten uitlekken. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Kaasblokjes erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.