Avocadosalade met Hollandse garnalen en mango
Deze avocadosalade is van alle markten thuis. Romig door de avocado en fris en fruitig dankzij mango en citroen. Nog een plus: hij staat in 10 min. op tafel.
340 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
150 g
125 ml
4 el
1
2
100 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 06 - Het beste uit Europa
Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met 3 el van het citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Besprenkel met de rest van het citroensap. Schep met de mango door de sla. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct.
- combinatietipLekker met stokbrood.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Avocadosalade met Hollandse garnalen en mango
Deze avocadosalade is van alle markten thuis. Romig door de avocado en fris en fruitig dankzij mango en citroen. Nog een plus: hij staat in 10 min. op tafel.

4 personen
340 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met 3 el van het citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Besprenkel met de rest van het citroensap. Schep met de mango door de sla. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g rucola slamelange
125 ml crème fraîche
4 el citroensap
1 verse mango
2 avocado's
100 g verse Hollandse garnalen




