Berliner kaassoufflé

640 kcal

45 min. bereiden

3.7/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 150 gram Passendaler-kaas

    Passendaler-kaas

  • 0.5 zakje verse bieslook

    verse bieslook

  • 0.5 zakje verse kervel

    verse kervel

  • 125 gram zachte boter of margarine

    zachte boter of margarine

  • 3 eieren

    eieren

  • 100 gram bloem

    bloem

  • 1 zakje bakpoeder

    bakpoeder

  • 1 bakje hamblokjes

    hamblokjes

  • 1.5 eetlepel mosterd

    mosterd

  • 0 (versgemalen) peper

    (versgemalen) peper

  • 0 zout

    zout

  • 0.5 eetlepel boter of margarine om in te vetten

    boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm lengte ca. 25 cm


2001 nr. 01 - Culinaire hotspots

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.

  2. Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.

Wat vond je van dit recept?

Berliner kaassoufflé

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig