Berliner kaassoufflé
640 kcal
45 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram Passendaler-kaas
Passendaler-kaas
0.5 zakje verse bieslook
verse bieslook
0.5 zakje verse kervel
verse kervel
125 gram zachte boter of margarine
zachte boter of margarine
3 eieren
eieren
100 gram bloem
bloem
1 zakje bakpoeder
bakpoeder
1 bakje hamblokjes
hamblokjes
1.5 eetlepel mosterd
mosterd
0 (versgemalen) peper
(versgemalen) peper
0 zout
zout
0.5 eetlepel boter of margarine om in te vetten
boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm lengte ca. 25 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 01 - Culinaire hotspots
Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.
Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
Berliner kaassoufflé

voorgerecht
4 personen
640 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.
Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g Passendaler-kaas
½ zakje verse bieslook
½ zakje verse kervel
125 g zachte boter of margarine
3 eieren
100 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 bakje hamblokjes
1½ eetlepel mosterd
0 (versgemalen) peper
0 zout
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm lengte ca. 25 cm




