Ingrediënten
4 personen
1 grote
ui
1 teen
knoflook
1 kilo
mosselen
3 eetlepels
olijfolie
1 blik
reuzenbonen
1 zakje
rucola
1 bakje
verse pastasaus Tonino
1
citroen
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Mosselen goed wassen. Mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen verwijderen. In wok 2 eetlepels olie verhitten en mosselen met knoflook in ca. 7 minuten al omscheppend gaar laten worden. Intussen in vergiet bonen goed laten uitlekken. Rucola en bonen over vier borden verdelen. Mosselen afgieten. Saus bij mosselen schenken en al omscheppend verwarmen. Citroen in partjes snijden. Aan saus rest van olie toevoegen en mosselen met saus over bonen verdelen. Garneren met uienringen en citroen. Serveren met grof volkorenbrood.
Witte-bonensalade met mosselen en tonijnsaus

4 personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Mosselen goed wassen. Mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen verwijderen. In wok 2 eetlepels olie verhitten en mosselen met knoflook in ca. 7 minuten al omscheppend gaar laten worden. Intussen in vergiet bonen goed laten uitlekken. Rucola en bonen over vier borden verdelen. Mosselen afgieten. Saus bij mosselen schenken en al omscheppend verwarmen. Citroen in partjes snijden. Aan saus rest van olie toevoegen en mosselen met saus over bonen verdelen. Garneren met uienringen en citroen. Serveren met grof volkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 grote ui
1 teen knoflook
1 kilo mosselen
3 eetlepels olijfolie
1 blik reuzenbonen
1 zakje rucola
1 bakje verse pastasaus Tonino
1 citroen
Dit heb je nodig
wok