Aspergesalade met champignons

495 kcal

20 min. bereiden, 30 min. wachten

2.7/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 bakje verse tijm

    verse tijm

  • 8 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 bos groene asperges

    groene asperges

  • 1 bakje kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 2 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 1 zakje mozzarella

    mozzarella

  • 100 gram Parmezaanse kaas

    Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water


2012 nr. 07 - Zomerhits 2012

Aan de slag

  1. Meng de helft van de tijm door 4 el olie. Laat de asperges en champignons hierin minimaal 30 min. marineren.

  2. Meng de rest van de tijm met 4 el olie en de balsamicoazijn.

  3. Rijg de champignons aan de satéprikkers en gril ze op de barbecue in 8 min. gaar. Leg na 3 min. de asperges erbij, dwars op het rooster van de barbecue. Laat de champignons even afkoelen en haal ze van de prikkers.

  4. Meng de nog warme asperges en champignons met de tijm-balsamicodressing en mozzarellabolletjes. Bestrooi met de kaas. Lekker met pain campagnard (brood).

  • Groene asperges op de barbecue

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Aspergesalade met champignons

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig