bewaar
Hammousse met portgelei
Hammousse met portgelei
bewaar

Hammousse met portgelei

30 min. bereiden
2 uur wachten
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

wit-casinobrood

40 g

gebraden beenham

75 g

mascarpone

zout en peper

2 blaadjes

witte gelatine

150 ml

rode port

6 blaadjes

selderij

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • staafmixer

  • schaaltje met rechtopstaande randen

Aan de slag

1

Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

2

Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hammousse met portgelei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig