Bloody Ma­ry mos­se­len

(49) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm. Snijd het steeltje van de rode pepers, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mosselen uitlekken.
  3. Verhit in 2 grote pannen elk 2 el olie. Verdeel de knoflook, bleekselderij en peper over de 2 pannen en bak 3 min. op middelhoog vuur. Doe in elke pan 2 kg mosselen, 1 pakje tomato frito en 50 ml wodka. Schep alles om en doe de deksels op de pannen. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Schud de pannen regelmatig. Lekker met groene salade en brood om in de saus te dippen.
video

Mos­se­len ma­ken

kookles - 04:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.