Meloen met kruidendressing en ham
Meloen met kruidendressing en ham

Meloen met kruidendressing en ham

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

galiameloen

4 takjes

verse munt

10 sprietjes

verse bieslook

1 tl

vloeibare honing

2 el

balsamicoazijn

5 el

milde olijfolie

½ tl

versgemalen zwarte peper

100 g

rauwe ham

100 g

slamelange

Aan de slag

1

Halveer de meloen, verwijder de pitten en schil de meloen. Snijd de helften elk in 6 parten. Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en de bieslook fijn. Roer in een kommetje de honing, azijn, olie, peper, bieslook en munt (houd wat achter voor garnering) tot dressing. Breng op smaak eventueel met zout.

2

Snijd de ham in brede repen. Verdeel de sla over bordjes. Leg de meloenparten erop en sprenkel de dressing erover. Verdeel de ham erover en garneer met de rest van de munt.