Kwarktaart met aardbeien
Kwarktaart met aardbeien
bewaar
bewaar

Kwarktaart met aardbeien

Van deze zomertaart kun je gerust nog een tweede puntje nemen.

35 min. bereiden
3 uur wachten
841waarderingen

Aan de slag

1

Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.

2

Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.

3

Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

4

Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.

variatietipMet kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei. Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kwarktaart met aardbeien

Van deze zomertaart kun je gerust nog een tweede puntje nemen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig