Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers er 2 uit, je hebt ca. 100 ml sap nodig. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Doe het citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met het citroensap tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de suiker met een mixer stijf. Meng het gelatinemengsel, ⅔ citroenrasp en het vanille-extract met de kwark. Spatel de slagroom voorzichtig erdoorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Laat de kwarktaart minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Snijd de rest van de citroen in plakjes. Bestrooi de bovenkant van de taart met de rest van het citroenrasp en verdeel de plakjes citroen erover.
Citroenkwarktaart
Friszure kwarktaart met een intense citroensmaak. Luchtig en romig, perfect voor warme dagen. Een heerlijk fris gebak dat iedereen laat watertanden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Citroenkwarktaart
Friszure kwarktaart met een intense citroensmaak. Luchtig en romig, perfect voor warme dagen. Een heerlijk fris gebak dat iedereen laat watertanden.

12 porties
265 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers er 2 uit, je hebt ca. 100 ml sap nodig. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Doe het citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met het citroensap tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de suiker met een mixer stijf. Meng het gelatinemengsel, ⅔ citroenrasp en het vanille-extract met de kwark. Spatel de slagroom voorzichtig erdoorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Laat de kwarktaart minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Snijd de rest van de citroen in plakjes. Bestrooi de bovenkant van de taart met de rest van het citroenrasp en verdeel de plakjes citroen erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
150 g mariabiscuits
70 g ongezouten roomboter
3 biologische citroenen
8 blaadjes gelatine
250 ml verse slagroom
150 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
500 ml volle kwark
Dit heb je nodig
springvorm 24 cm
bakpapier
keukenmachine