Citroenkwarktaart

Friszure kwarktaart met een intense citroensmaak. Luchtig en romig, perfect voor warme dagen. Een heerlijk fris gebak dat iedereen laat watertanden.

265 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers er 2 uit, je hebt ca. 100 ml sap nodig. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Doe het citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met het citroensap tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.

  3. Klop ondertussen de slagroom met de suiker met een mixer stijf. Meng het gelatinemengsel, ⅔ citroenrasp en het vanille-extract met de kwark. Spatel de slagroom voorzichtig erdoorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Laat de kwarktaart minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

  4. Snijd de rest van de citroen in plakjes. Bestrooi de bovenkant van de taart met de rest van het citroenrasp en verdeel de plakjes citroen erover.

Citroenkwarktaart

Friszure kwarktaart met een intense citroensmaak. Luchtig en romig, perfect voor warme dagen. Een heerlijk fris gebak dat iedereen laat watertanden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig