bewaar
Frambozen met witte-chocoladeroom
Frambozen met witte-chocoladeroom
bewaar

Frambozen met witte-chocoladeroom

25 min. bereiden
231waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakjes

frambozen

200 g

witte chocolade

250 ml

slagroom

1½ dl

roomyoghurt framboos braam

8

galette wafels

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Aan de slag

1

Frambozen voorzichtig wassen. Boven kom 150 g chocolade in stukjes breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade al roerend (au bain-marie) laten smelten. In kom slagroom bijna stijf kloppen. Yoghurt en gesmolten chocolade erdoor spatelen, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Van rest van chocolade met kaasschaaf of dunschiller 'krullen' schaven.

2

Op vier bordjes 4 wafels leggen en tweederde deel van frambozen erover verdelen. Op frambozen flinke dot chocoladeroom scheppen en bedekken met rest van wafels. Rest van chocoladeroom erop scheppen. Garneren met rest van frambozen en chocoladeschaafsel.