bewaar
Rodekoolsalade
Rodekoolsalade
bewaar

Rodekoolsalade

Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
15 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

500 g

rodekool

2 tl

karwijzaad

1

mandarijn

1

citroen

6 el

mayonaise

50 g

blanke rozijnen

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine. Doe in de ovenschaal, bestrooi met het karwijzaad en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.

2

Pers ondertussen de mandarijn en citroen uit. Meng al het sap met de mayonaise tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Neem de ovenschaal uit de oven en schep de dressing en rozijnen erdoor. Laat 15 min. staan. Snijd de bieslook fijn, strooi over de salade en serveer.