Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen

Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen

Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.

40 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rodekool

8

mandarijnen

25 g

ongezouten roomboter

3 el

cremaceto classico

50 g

blanke rozijnen

Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de helft van de mandarijnen uit.

2

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.

3

Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.