
Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen
Lekker licht en fris bijgerecht met flinterdunne rauwe venkel.
Ingrediënten
4 personen
3
handsinaasappels
1
venkelknol
2 tl
fijne mosterd
1 el
traditionele olijfolie
2 el
blanke rozijnen
Aan de slag
Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste cm van de venkel af en snijd de knol in flinterdunne plakjes.
Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie. Voeg de rozijnen toe. Meng de venkel- en sinaasappelplakken en schep op een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met het venkelgroen.
bereidingstipJe kunt deze salade ½ dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast of op kamertemperatuur.
Venkel bereiden
Instructievideo - 01:54 min.