Britse pasteitjes
Britse pasteitjes

Britse pasteitjes

20 min. bereiden
35 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aardappel vastkokend

½

knolselderij

125 g

winterpeen

1

ui

1 el

Worcestershire sauce

250 g

gehakt half-om-half

8 plakjes

roomboterbladerdeeg

60 g

boter

1

ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappel, knolselderij en peen in blokjes van 1 x 1 cm. Meng met de ui en Worcestershire sauce door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

2

Plak steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat. Druk de overlappende rand aan.

3

Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Leg op elke portie 15 g boter. Vouw de 4 uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en druk rondom dicht. Druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Herhaal met de rest van de pasteitjes. Bestrijk met het ei en bak ca. 35 min. in de oven.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.