Appelbeignets

Deze appelbeignets geven je die oud en nieuw-vibe. Krokant, warm en vol traditie. Dit is de jaarwisseling proeven, wanneer je maar wilt.

125 kcal

30 min. bereiden, 45 min. wachten

5/5

(1)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan

  • appelboor


2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst

2020 week 51-53 - 2020 week 51-53

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Schenk al roerend met de garde langzaam het bier erbij. Klop het ei erdoor en dek af met een schone theedoek. Laat 45 min. rusten.

  2. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.

  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.

  4. Haal met een vork een voor een de appelschijven door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  5. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel rondom door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.

  • variatietipAls je geen bier wilt gebruiken kan je het bier vervangen door 330 ml bruiswater.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Frituren

    Instructievideo - 01:34 min.

  • Appelbeignets

    Instructievideo - 02:13 min.

Wat vond je van dit recept?

Appelbeignets

Deze appelbeignets geven je die oud en nieuw-vibe. Krokant, warm en vol traditie. Dit is de jaarwisseling proeven, wanneer je maar wilt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig