Appelbeignets
Deze appelbeignets geven je die oud en nieuw-vibe. Krokant, warm en vol traditie. Dit is de jaarwisseling proeven, wanneer je maar wilt.
125 kcal
30 min. bereiden, 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
250 g
½ tl
2 el
330 ml
1
2 l
5
120 g
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan
appelboor
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst
2020 week 51-53 - 2020 week 51-53
december 2025 - december 2025
Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Schenk al roerend met de garde langzaam het bier erbij. Klop het ei erdoor en dek af met een schone theedoek. Laat 45 min. rusten.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.
Haal met een vork een voor een de appelschijven door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel rondom door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.
- variatietipAls je geen bier wilt gebruiken kan je het bier vervangen door 330 ml bruiswater.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Appelbeignets
Instructievideo - 02:13 min.
Appelbeignets
Deze appelbeignets geven je die oud en nieuw-vibe. Krokant, warm en vol traditie. Dit is de jaarwisseling proeven, wanneer je maar wilt.

25 porties
125 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Schenk al roerend met de garde langzaam het bier erbij. Klop het ei erdoor en dek af met een schone theedoek. Laat 45 min. rusten.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.
Haal met een vork een voor een de appelschijven door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel rondom door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.
variatietip:Als je geen bier wilt gebruiken kan je het bier vervangen door 330 ml bruiswater.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
2 el gemalen kaneel
330 ml bier
1 middelgroot scharrelei
2 l arachideolie
5 jonagold appels
120 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan
appelboor




