Gemarineerde garnalen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.
- Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verhit een gourmet pannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.
variatietip:
Eten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.

Garnalen pellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 565 mg
Ook te zien in
Gemarineerde garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gemarineerde garnalen
- 250 g diepvries zoutwatergarnalen
- 4 el verse bieslook
- 5 el milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een gourmetpannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.
variatietip:
Eten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.