bewaar
Gemarineerde zalm
Gemarineerde zalm
bewaar

Gemarineerde zalm

In blokjes, ideaal voor de kleine pannetjes van het gourmetstel.

15 min. bereiden
1 uur wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zalmfilet

15 g

verse basilicum

40 g

pijnboompitten

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

In blokjes, ideaal voor de kleine pannetjes van het gourmetstel.

Aan de slag

1

Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd ook de blaadjes van de basilicum in stukjes. Hak de pijnboompitten fijn. Doe de zalm, pijnboompitten en de olijfolie in een kom, voeg het basilicum toe en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

2

Verhit een gourmetpannetje zonder olie of boter en bak de zalmblokjes in 5 min. in kleine porties gaar. Schep af en toe om.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.