Satéschotel met komkommersalade
Satéschotel met komkommersalade

Satéschotel met komkommersalade

15 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaaltje

kipfiletblokjes

1 pot

Indonesische roerbaksaus saté

1 grote

komkommer

2

bosuitjes

2 eetlepels

limoensap

2 eetlepels

sojasaus

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten. Kip ca. 5 minuten roerbakken. Saus toevoegen en op matig vuur onafgedekt ca. 5 minuten verhitten, af en toe roeren. Intussen komkommer wassen en in dunne plakjes schaven. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Dressing roeren met rest van olie, limoensap en sojasaus. Komkommer en bosui mengen met dressing. Satéschotel serveren met komkommersalade en stokbrood.